Novak u suzama: Jedan od najtežih poraza u životu!
Foto: EPA

Napustio teren uz ogromne suze

Novak u suzama: Jedan od najtežih poraza u životu!

Midhat Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković eliminisan je u prvom kolu teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Riju.

Bolji od srbijanskog tenisera bio je Argentinac Juan Martin del Potro, a Đokoviću je izuzetno teško pao poraz u ovom meču.

Sa suzama u očima je napustio teren, a Srbija je ostala bez glavne uzdanice za zlatnu medalju.

Đoković je nakon meča istakao kako mu je ovo jedan od najtežih poraza u životu.

"Ovo je jedan od najtežih poraza u mom životu i karijeri. Rane su još uvijek svježe, veoma sam tužan i razočaran. Ipak, drago mi je što me je pobijedio dobar prijatelj, koji je imao mnogo problema s povredama.

Del Potro je ponovo spriječio Novaka na putu do medalje na Olimpijskim igrama. Prije četiri godine ga je u Londonu pobijedio u meču za bronzu.

"Delo je danas bio bolji i zasluženo je pobijedio. Igrao je izuzetan tenis kada je najviše trebalo. To je sport, rekao je u suzama Novak Đoković.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije