"Novaku nije problem da bude humanista sa preko 100 miliona dolara na računu"
Foto - EPA

Pella ne da novac

"Novaku nije problem da bude humanista sa preko 100 miliona dolara na računu"

Midhat Šljivak

Novak Đoković predložio je nedavno da prvih 100 igrača s ATP liste pomognu nižerangiranim teniserima stvaranjem fonda.

Njegova ideja je da u fond uplate iznose prema poziciji koju drže u Top 100, ali mnogi teniseri se ne slažu s njegovom odlukom

Tako se pobunio i Guido Pella, argentinski teniser, koji je trenutno na 35. mjestu liste.

"Većina nas se ne može usporediti s Novakom, Rafom i Rogerom po financijskoj situaciji. Oni su u karijeri zaradili preko 100 miliona dolara i njima nije problem da budu humanitarci davanjem 30.000 dolara u fond", rekao je Pella i dodao je:

"Lijepo je pomoći, ali ovo nema smisla. Nijedan teniser ne gladuje. Ja bih radije pomogao sugrađanima koji su gladni i umiru. Njima je bitnija pomoć nego sportistima."

Đoković ima ideju da teniseri od prve do pete poicije uplate u fond po 30.000 dolara, od 5. do 10. po 20 hiljada, a zatim od 10. do 20. pozicije po 15 hiljada, od 20. do 50. mjesta po 10 hiljada, a od 50. do 100. pozicije po 5.000 dolara.

Srbijanski teniser je u karijeri zaradio 143 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti