Novi poraz Damira Džumhura

Dustin Brown bolji od našeg tenisera

Novi poraz Damira Džumhura

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur poražen je danas u kvalifikacijama za ATP Masters turnir u Parizu od Dustina Browna sa 2:0 u setovima.

Bilo je ovo prvo kolo kvalifikacija, a Brown je bio blagi favorit protiv našeg tenisera, te je to na kraju i opravdao na terenu.

U prvom setu viđena je velika borba. Oba tenisera napravila su po jedan brejk pa se otišlo u taj brejk. Tamo se bolje snašao njemački teniser koji je na kraju slavio sa 7:5.

Džumhur je veoma dobro igrao u drugom setu pa je napravio brejk u sedmom gemu i poveo sa 4:3. Ipak, od tog trenutka Borown je uzeo sva tri gejma do kraja i drugi set dobio sa 6:4.

U finalu kvalifikacija igrat će protiv boljeg iz meča Benneteau-Sugita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi