Novi ranking karijere za Mirzu Bašića, pad Džumhura
Foto: EPA

Prvi put među najboljih 150

Novi ranking karijere za Mirzu Bašića, pad Džumhura

Dž. Mrakić

Mirza Bašić ostvario je novi napredak na novoj, danas objavljenoj, ATP listi najboljih tenisera svijeta.

Nakon što je na prethodnoj listi, osvajanjem prve Challenger titule u karijeri u Recanatiju, napredovao 37 pozicija, napredak je zabilježio i nakon nastupa na Challengeru u španskoj Segoviji.

Iako je naš drugi reket okončao nastup u Španiji ranije nego očekivano, na novoj ATP listi ostvario je napredak od pet pozicija i po prvi put se našao medju najboljih 150 svijeta. Plasmanom na 147. mjesto ostvario je novi ranking karijere.

Napretke na poziciji također su zabilježili Aldin Šetkić i Tomislav Brkić, dok je nas najbolje rangirani teniser Damir Džumhur nazadovao za tri pozicije.

Jedina predstavnica Bosne i Hercegovine koja se nalazi medju najboljih 500 na svijetu, Dea Herdželas, trenutno je 401. teniserka svijeta.

Nova ATP lista:

(97.) Damir Džumhur
(147.) Mirza Bašić
(216.) Tomislav Brkić
(228.) Aldin Šetkić

Nova WTA lista:

(401.) Dea Herdželaš

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.