Novinar žestoko izvrijeđao Đokovića: 'Za par godina niko te se neće sjećati...'

Teške riječi

Novinar žestoko izvrijeđao Đokovića: 'Za par godina niko te se neće sjećati...'

S. Grebović

U susret Wimbledonu novinar sa Novog Zelanda Marc Rizon napisao je jednu kolumnu o srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću, u kojoj nije imao ni riječ hvale za njega.

Poznato je da je i prije ovaj novinar u svojim tekstovima omalovažavao prvog reketa svijeta, ali sada je čini se prevazišao sve granice dobrog ukusa. Prvo se dotaknuo Novakovog fizičkog izleda rekavši:

"Sve što ima veze sa njim je pogrešno. Počnimo od frizure... Liči na lutku, kao da je tek došeo iz vojske. Da li je mijenjao nešto u posljednjih 10 godina? Zatim na red dolazi garderoba. Ponekad pomislite da nadimak 'Nole' znači da nema stila (Nostyle). Izgleda kao dječak koji je krenuo prvi dan u školu", napisao je Rizon.

Također mu je našao zamjerku što, prema njegovom mišljenju nije dovoljno ispoljavao emocije na Australian Openu.

"Kada je savladao Nadala u finalu Australian Opena bio je kao mašina. To jeste bila jedna od najboljih partija bilo kog tenisera u posljednjih deset godina, ali u njemu nije bilo žara. Odavao je hladan utisak i to ne smije da se desi. Posebno ne u Australiji."

U nastavku je malo pohvalio Novakovu igru, ali se zatim složio sa kontroverznim Kyrgiosom da srbijanski teniser nikada neće biti najbolji svih vremena.

"Kada je jedan novinar pitao Kyrgiosom da li je bolji teniser on ili Murray, Australijanac je odgovorio da je to svakako Britanac. Na konstataciju tog novinara da ne treba zaboraviti Novaka Kyrgios je drsko odgovorio riječima "ko je to"? I baš tako, ako se pitate ko je najbolji ikada i neko vam spomene Đokovića odgovor će biti samo "ko je on"? ", mišljenja je Rizon.

Inače, prvi reket svijeta svoj put na Wimbledonu kreće sutra duelom protiv Philippa Kohlschreibera.

Top Komentari

daca
Bosanac i Hercegovsc sam al Nole je sportista i jedan od naj igrača ikad
0 17
adis_D11
Ljudi ba zapadnjaci su to,nemogu podnijeti da nesto vrijedi s Balkana.
0 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi