Gospodska izjava Đokovića nakon svih uvreda Kyrgiosa

Prvi reket svijeta vrlo korektan

Gospodska izjava Đokovića nakon svih uvreda Kyrgiosa

Australac Nick Kyrgios već nekoliko vrijeme preko medija i društvenih mreža provocira najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

"Novak je bolesno opterećen željom da ga svi vole. Toliko to želi da više ne mogu da podnesem", rekao je nedavno Kyrgios i dodao:

"Ako ga pobijedim u narednom duelu, slavit ću baš kao što on to čini i to pred njim".

Nije na tome stao već je odlučio i na društvenim mrežama da ponizi Đokovića.

Komentarisao je slavlje srbijanskog tenisera nakon pobjeda na Roland Garrosu i jasno je kako ga nikako ne podnosi.

Inače, Kyrgios i Đoković su se do sada susreli dva puta, a oba duela je dobio Australac koji je očigledno baš inspirisan kada igra protiv Srbijanca.

Đoković, koji se ovih dana u Beogradu sprema za Wimbledon, dao je izjavu za srbijanske medije u kojem je ispao veliki gospodin prema Kyrgiosu.

Popularni Nole kaže kako mu nije jasno zašto ga Kyrgios toliko proziva, ali da se uvijek trudio da prema svima bude korektan.

"Šta da vam kažem za Kyrgiosa, u suštini, mislim da on nije loš momak, ne znam zašto to izjavljuje, da li želi da privuče pažnju... Očigledno želi da bude otvoren iskren i transparentan. Ja pošutujem njega i svakoga, nemam problem s tim... Da li ukazuje poštovanje u odnosu na ono kako ukazuju drugi, mislim da ne", kazao je Nole i dodao:

" Imao sam priliku da ga upoznam, prije nego što je krenuo sa kritikama na moj račun, čak sam mu i ponudio neku vrstu pomoći pre 5 godina na US Openu, jer sam i ja imao tako isto mnogo kritika na svoj račun tokom karijere, ali nešto se od tog trenutka promijenilo. Nikada mi se nije obratio privatno, samo ovako putem medija i društvenih mreža. Stvarno sam se trudio da poštujem svakoga u životu, nikada ni sa kim nisam imao problema, ne razumijem razloge, ali opet poštujem".

Inače, Đoković će na predstojećem Wimbledonu braniti titulu, a vidjet ćemo da li će uskoro doći do novog duela njega i Kyrgiosa koji bi sigurno izazvao mnogo pažnje.

Top Komentari

AlphaStrong
Koga briga za đokovića, primitivca? Nadal i Federer su gospoda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi