NY Times: Čilićev zahtjev naišao na žestoku reakciju od čelnika američkog teniskog saveza

Sastanak održan posredstvom aplikacije Zoom

NY Times: Čilićev zahtjev naišao na žestoku reakciju od čelnika američkog teniskog saveza

Tenisači i tenisačice imali su sastanak s čelnicima svjetskog tenisa među kojima je bio i Patrick Galbraith, prvi čovjek američke teniske asocijacije (USTA).

On se nije složio sa zahtjevom hrvatskog tenisača Marina Čilića koji je od Amerikanaca tražio da povećaju nagradni fond za US Open budući da se od tenisača traži da dođu u jedno od najopasnijih mjesta na svijetu zbog pandemije koronavirusa. Zato igrači traže veće nagrade.

"Mi ćemo ući u još veća dugovanja kako bismo organizirali turnir. Naši prihodi su skroz uništeni ove godine. Upravo smo u ponedjeljak otpustili neke ljude. Čak 130 njih je ostalo bez posla i ne možemo povećati prihode. Doslovno ne možemo", rekao je Galbraith, prenosi NY Times.
Više od 400 tenisača bio je zajedno na "zoom" video pozovu u kojem su govorili o tekućoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi