Očajni Stan Wawrinka ispao od 259. igrača svijeta

ATP Rotterdam

Očajni Stan Wawrinka ispao od 259. igrača svijeta

Švicarski teniser i osvajač tri Grand Slam titule u karijeri Stan Wawrinka doživio je danas pravi debakl jer je ispao od 259. tenisera svijeta na ATP turniru u Rotterdamu.

Stan ima problema sa povredom koljena zbog koje je propustio drugi dio prošle sezone, ali očito ta povreda još uvijek nije izliječena do kraja i Wawrinka osjeća posljedice.

Ova godina je počela očajno za švicarskog tenisera jer je ispao u 2. kolu AO od Sandgrena, pa je potom izgubio od Mirze Bašića u polufinalu turnira u Sofiji, a danas je poražen i od Holanđanina Tallona Griekspoora i to sa 2:1 u setovima.

Stan je osvojio prvi set rezultatom 6:4, ali naredna dva je izgubio i to sa 6:3 i 6:2. Holandski terniser će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča Robin Haase-Thiemo De Bakker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi