Wawrinka: Sretan sam jer mi je koljeno bolje, bilo je sjajno pobijediti

Vratio se šampion iz 2014. godine

Wawrinka: Sretan sam jer mi je koljeno bolje, bilo je sjajno pobijediti

Švicarski teniser Stan Wawrinka vratio se na teniske terene rano jutros kada je u 1. kolu Australian Opena porazio Litvanca Ricardasa Berankisa sa 3:1 u setovima. 

Wawrinka (32) je pauzirao oko šest mjeseci zbog povrede koljena, a po povratku na teren nije pružio svoju najbolju partiju, ali to je bilo i za očekivati obzirom na dugu pauzu.

Ipak, partija kakvu je pružio bila mu je dovoljna da se plasira dalje i to nakon gotovo tri sata tenisa. On je poslije meča rekao da ga očekuje još mnogo treninga da bi se vratio na svoj nivo igre, ali da je zadovoljan kako teku stvari sa povredom:

"Divno je vratiti se i pobijediti. Meč je bio težak u svim aspektima i zahtijevao je dosta energije. Sretan sam što sam igrao jedan ovakav meč i što sam pobijedio. Kada je u pitanju povreda, sigurno je da još uvijek osjećam bol. To zavisi od načina na koji igram i na koji se krećem. Ipak, sve ide kako treba i to je najvažnije. Sretan sam jer mi je koljeno bolje. Dobro se osjećam poslije skoro tri sata igre i to je sjajno", rekao je Stan pa se osvrnuo i na raspored turnira za ovu sezonu. Novinare je zanimalo da li će Stan zbog problema sa povredom biti pažljiviji i igrati samo odabrane turnire.

"Vidjećemo, mislim da neću promijeniti mnogo toga. Planiram baš suprotno da uradim, odnosno da igram što više turnira jer sam imao pauzu od šest mjeseci. Za početak sam htio da dođem ovdje i da vidim mogu li igrati. Dobio sam prvi meč i sada ću se fokusirati na ovaj turnir. Moram biti strpljiv jer me očekuje još mnogo treninga kako bih se vratio na svoj nivo igre".

Podsjetimo, Wawrinka je tokom dosadašnjeg dijela karijere osvojio tri Grand Slam turnira, a Australian Open je osvojio jednom i to 2014. godine. On će u drugom kolu prvog Grand Slama sezone igrati protiv američkog tenisera Tennysa Sandgrena koji je trenutno 97. igrač svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti