Od ničega do nečega: ATP predstavio Damira Džumhura

Kratki film u čast bh. tenisera

Od ničega do nečega: ATP predstavio Damira Džumhura

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u finišu prošle sezone igrao je u fantastičnoj formi, te je stigao do dvije ATP titule nakon čega je ušao među TOP 30 tenisera na svijetu.

Džumhur je u finišu sezone igrao u najboljoj formi u dosadašnjoj karijeri, a kruna je došla na turnirima u St. Petersburgu i Moskvi gdje je osvojio prve dvije ATP titule u svojoj karijeri. Njegov napredak bio je nevjerovatan, te je za svega nekoliko sedmica došao čak do TOP 30 tenisera svijeta.

Damirova životna priča nije lagana, baš kao to je to slučaj gotovo sa svakim sportistom u Bosni i Hercegovini. Bh. teniser je na početku karijere trenirao u gotovo nemogućim uslovima, ali je na kraju uspio da iz svega izađe samo jači i pravi pobjednik.

Zvanična ATP stranica je odlučila posjetiti Damira i njegovu porodicu i napraviti kratki dokumentarac o karijeri najboljeg bh. tenisera. Od dana kada je rođen u ratnom Sarajevu, pa do danas Džumhur je napravio mnogo za sebe, svoju porodicu i Bosnu i Hercegovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi