Najviši teniser na svijetu "zaledio" Medvedeva!

Velika pobjeda Amerikanca

Najviši teniser na svijetu "zaledio" Medvedeva!

A. Čaušević

Daniil Medvedev je bio možda i najveći favorit za osvajenje turnira u Sankt Petersburgu, ali njegov put je okončan u osmini finala. 

Od Medvedeva bio je bolji Reilly Opelka, najviši teniser na svijetu s visinom od 211 centimetara koji je slavio s 2:1 u setovima.

Domaći teniser je odlično počeo meč. Dobio je prvi set sa 6:2 i činilo se da ide prema sigurnoj pobjedi, međutim Amerikanac je smatrao drugačije.

Opelka je ključni break u drugom setu napravio u 12. gameu za 7:5 i izjednačenje. U trećem setu Medvedev je imao nekoliko break lopti, ali je svaku propustio.

Na drugoj strani Amerikanac je odlučujućem setu prvu break, a ujedno i meč loptu dočekao u 10. gameu te je odmah iskoristio za 6:4 i veliku pobjedu.

Meč je trajao 116 minuta. Opelka će u četvrtfinalu igrati protiv Borne Ćorića. 

Top Komentari

Penderinos
Ivo Karlović je najviši teniser svijeta, on je visok 211,5 cm
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi