Sjajni Wawrinka izbacio Medvedeva!

Kraj za Rusa na Australian Openu

Sjajni Wawrinka izbacio Medvedeva!

A. Čaušević

Australian Open je ostao bez jednog od kandidata za konačnu pobjedu. Stan Wawrinka je u četvrtom kolu sa 3:2 pobijedio Daniila Medvedeva.

Wawrinka je odigrao odličan prvi set. Dobio ga je sa 6:2, da bi Medvedev uzvratio u naredna dva. Identičnim rezultatom kao u prvom setu drugi je riješio u svoju korist, dok mu je u trećem bio dovoljan jedan break za 6:4 i preokret.

Činilo se da će Rus tada uspiti slomiti Wawrinku, ali Švicarac se nije dao. Četvrti set je otišao u tie-break i u svoju korist ga je riješio pobjednik Australian Opena iz 2014. godine sa 7:2.

Gubitak četvrtog seta se značajno odrazio na Medvedeva. Wawrinka je u odlučujućem setu napravio dva breaka i to u prvom i sedmom gameu. Ruski teniser je u četvrtom gameu mogao uzvratiti rebreakom ali je propustio dvije lopte. Peti set Stan je dobio sa 6:2.

Nešto ranije plasman u četvrtfinale je izborio Dominic Thiem. Austrijski teniser je sa sigurnih 3:0 izbacio Gaela Monfilsa. Bilo je 6:2; 6:4; 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi