Oproštaj od Davis Cupa: Bh. teniseri poraženi od Australije

Australci slavili u svim mečevima

Oproštaj od Davis Cupa: Bh. teniseri poraženi od Australije

Endin Čaušević

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine oprostila se od nastupa u kvalifikacijama za Davis Cup.

Bh. teniseri nisu uspjeli da pruže otpor selekciji Australije koja je sa 3:0 savladala našu selekciju. U prvom meču Damir Džumhur je poražen od Johna Millmana, dok je Australija drugi poen osvojila kada je Alex De Minaur savladao Mirzu Bašića.

Put za našu selekciju u ovim kvalifikacijama završen je jutors kada je Australija bila bolja i u dublu. John Peers i Jordan Thompson su u ovom okršaju sa 2:0 u setovima pobijedili Mirzu Bašića i Tomislava Brkića.

Prvi set pripao je domaćinima sa 7:5, dok su u drugom bili ubjedljivi sa 6:1. Na kraju je odigran i "revijalni" meć između Alexeija Popyrina i Nermana Fatića, a i u ovom meču naš tim nije uspio doći do boda. Australac je slavio sa 2:0, a po setovima je bilo 6:1, 7:6.

Top Komentari

Prazina
Jaooooo.....a kao fol onaj Džumhur jaako dobar, ispisao ime države u kosi, pobjeda je sugurna.......kad ono čista nula, rekreativa i veteranski sport......kao i većina
0 2
Jasko91
Nek guzica vidi puta :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi