"Optužite i mene kao Đokovića, neću vakcinu!"

Iskusni teniser poručuje

"Optužite i mene kao Đokovića, neću vakcinu!"

Srbijanski teniser Novak Đoković našao se na udaru kritika nakon što je kazao kako nije siguran želi li primiti vakcinu koja štiti od Covid 19 virusa. 

"Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Želim imati opciju izbora", kazao je Nole prije otprilike mjesec dana što je naišlo na brojne kritike svjetskih doktora.

Jedan od onih koji mu se pridružuju i mišljenju je iskusni Uzbekistanac Denis Istomin.

"Neka i mene optuže. Saglasan sam sa Novakom! Ne može da postoji obavezna vakcinacija, svako mora da ima izbor da li hoće ili ne", poručio je ovaj 33-godišnjak.

Osim toga govorio je i o eventualnom povratku na teren. Njegova očekivanja nisu optimistična.

"Razgovarao sam sa kolegama i po mom mišljenju, isto kao i drugih igrača, profesionalni tenis se neće igrati 2020. godine", dodao je u razgovoru za Ubitenis.

Inače, Istomin je svojevremeno bio 33. teniser svijeta a danas drži 156. poziciju. U karijeri je osvojio dvije titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi