Osaka poslije preokreta osvojila US Open

Japanka pobijedila Azarenku

Osaka poslije preokreta osvojila US Open

A. Čaušević

Naomi Osaka je pobjednica ovogodišnjeg izdanja US Opena nakon što je poslije preokreta sa 2:1 u setovima pobijedila Viktoriju Azarenku. 

Bjeloruska veteranska je dobila prvi set odličnom igrom. Bilo je 6:1 za samo 27 minuta, a u drugom setu je odmah napravila break i povela sa 2:0 u gameovima.

Nakon toga uslijedio je preokret Osake. Japanka je dobila drugi set sa 6:3, a ključni break je u odlučujućem setu napravila u osmom gameu za 5:3, da bi u sljedećem potvrdila svoj servis za pobjedu.

Osaki je ovo treća Grand Slam titula u karijeri, a ukupno druga na US Openu te ima maksimalan učinak u finalima prestižnih turnira i prva je teniserska još od Arantxe Sanchez-Vicario koja je uspjela da izgubi prvi set u finalu, a na kraju osvoji turnir.

Azaranke treće finale na US Openu nije donijelo srećo. Bjeloruskinja je ranije poražena 2012. i 2013. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi