Osaka se mučila ali prošla, dalje ide i Thiem

Roland Garros, 2. kolo

Osaka se mučila ali prošla, dalje ide i Thiem

Prva teniserka svijeta Naomi Osaka plasirala se u treće kolo Roland Garrosa nakon što je u derbiju dana porazila Bjeloruskinju Victoriju Azarenko sa 2:1 u setovima.

Osaka, koja je osvojila dva posljednja Grand Slam turnira, se mučila u prvom kolu protiv autsajderke Schmieldove, a nešto slično se desilo i danas protiv mnogo poznatije Azarenke.

Osaka je ponovo izgubila prvi set i to sa 6:4, ali naredna dva je dobila sa 7:5 i 6:3 te se plasirala u treće kolo.

Osim nje, dalje je prošla i Australka Ashleigh Barty koja je pobijedila Amerikanku Danielle Collins sa lakih 2:0.

U ovim trenucima na terenu je i najveća ženska teniska zvijezda Serena Williams koja igra protiv Japanke Kurumi Nare. Trenutno je 1:0 u setovima za Serenu.

Što se tiče muškog dijela žrijeba, treba reći da je do sada u treće kolo prošao Austrijanac Dominic Thiem. Prošlogodišnji finalista je u susretu 2. kola igrao protiv Kazahstanca Alexandera Bublika i pobijedio ga sa 3:1.

Dalje je prošao i Argentinac Leonardo Mayer koji je porazio sunardonjaka Diega Schwartzmana sa 3:1 što predstavlja prilično iznenađenje. Treba reći i to da je dalje prošao Urugvajac Cuevas kojem je Kyle Edmund predao meč kod rezultata 2:0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi