Thiem počistio Medvedeva u finalu Barcelone

Sjajna partija Austrijanca

Thiem počistio Medvedeva u finalu Barcelone

S. Grebović

Austrijski teniser Dominic Thiem stigao je do titule na ATP turniru u Barceloni nakon što je u finalnom dvoboju savladao Danila Medvedeva sa 6:4 i 6:0.

Nešto više od sat vremena igre bile su dovoljne Thiemu da stigne do svoje 13. ATP titule.

Koliko toliko ujednačenu borbu mogli smo vidjeti samo u prvom setu kojeg je ipak bolje otvorio Rus. Medvedev je poveo sa 3:0, Thiem je potom uzvratio sa pet dobijenih gemova i tu prednost do kraja seta uspio da zadrži.

U drugom setu na šljaci je postojao samo jedan igrač. Rezultat od 6:0 dovoljno govori, potpuna dominacija Domicika Thiema, koji je prethodno u polufinalu zadivio teniski svijet i eliminisao prvog favorita turnira Rafaela Nadala sa također 2:0 u setovima.

O dominaciji Thiema u drugom setu igre govori i podatak da je cijeli drugi set trajao samo 22 minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi