Ostapenko lagano riješila Schiavone, slavila i Petra Martić

Australian Open, 1. kolo

Ostapenko lagano riješila Schiavone, slavila i Petra Martić

Sedma teniserka svijeta Jelena Ostapenko je počela svoj nastup na ovogodišnjem Australian Openu pobjedom nad Italijankom Schiavone rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Ostapenko je do prvog brejka na meču stigla u četvrtom gemu prvog seta kada je oduzela servis svojoj protivnici i povela sa 3:1. Latvijki je novi brejk u šestom gemu bio dovoljan da riješi prvi set u svoju korist.

Schiavone je u drugom setu pružila nešto jači otpor, te je čak nakon brejka povela sa 3:1. Ipak, favorizovana Ostapenko u semdom gemu vraća brejk, a u devetom ponovo oduzima servis Italijanki i dolazi do pobjede u meču prvog kola Australian Opena.

Latvijska teniserka će u narednoj rundi turnira odmjeriti snage sa Kineskinjom Duan koja je u meču prvog kola sa 2:0 savladala Marianu Duque-Marino.

Do plasmana u drugo kolo Australian Opena je došla i hrvatska teniserka Petra Martić koja je bila bolja od Belgijanke Van Uytvanck. Martićeva je slavila rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:3.

Nakon velike borbe u prvom setu i pobjede u tiebreaku (7:5), Petra Martić je bila bolja i u drugom setu u kojem su se obje teniserke mučile da zadrže servis.

Hrvatica je došla do brejka već u prvom gemu, ali istom mjerom je u sljedećem uzvratila i Belgijanka. I naredna dva gema su donijela isti scenarij, Martićeva je oduzela servis Van Uytvanck, a Belgijanka na isti način uzvratila.

Ipak, Petra Martić pravi brejkove u sedmom i devetom gemu i slavi pobjedu.

U narednom kolu Martićeva će odmjeriti snage sa boljom iz duela Begu - Makarova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi