Ostapenko u polufinalu savladala Bascsinszky

Sa 2:1 u setovima

Ostapenko u polufinalu savladala Bascsinszky

...

Danas je u Francuskoj odigrano prvo polufinale Roland Garosa u WTA seriji, u kojem su se sastale Jelena Ostapenko i Timea Bacsinszky.

Prije svega treba istaći da su ove dvije igračice pravo osvježenje kada je u pitanju ovaj turnir u Francuskoj, a danas su pružili zaista fenomenalnu partiju za pamćenje.

Prvi set je bolje otvorila Bacsinszky, ali je sredinom istog doživjela mali pad u igri što je Ostapenko iskoristila i sustigla je, te su na kraju otišle u tie-brake. Međutim, Bacsinszky se nije mogla vratiti u ovaj set, pa je u istom slavila Latvijska teniserka sa 7:6.

Ono što se desilo Bacsinszky u prvom setu, ovaj put se dogodilo Jeleni, koja je od prvog gema imala vodsto, ali je sredinom set izgubila dva servisa i tako Švicarskoj teniserki omogućila da slavi pobjedu u ovom setu od 6:3 u gemovima.

Treći, i odlučujući set je bio veoma izjednačen, obje teniserke su svoj servis prepuštale protivnici, te je do samog kraja seta bilo neizvjesno ko će odnijeti pobjedu u istom. Švicarskoj teniserki  je pred kraj seta oslabila koncentracija, te je u odlućujućem gemu izgubila servis i tako omogućila Ostapenkovoj da slavi pobjedu u setu sa 6:3 u gemovima, a tako i u meču sa 2:1 u setovima.

Jelena Ostapenko će u finalu čekati bolju iz duela Simeone Halep i Karoline Pliskove.

Jelena Ostapenko - Timea Bacsinszky 2:1 (7:6 ; 3:6 ; 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi