Rogers nastavila da iznenađuje

Amerikanka izborila nastup u četvrtfinale Roland Garrosa

Rogers nastavila da iznenađuje

Američka teniserka Shelby Rogers nastavila je sa iznenađenjima na Roland Garrosu.

Nakon što je iz daljeg takmičenja izbacila Karolinu Pliskovu, Elenu Vesninu i Petru Kvitovu, 108. igračica svijeta bila je bolja i od Rumunke Irine Begu (6:3, 6:4).

Rogers je tokom današnjeg duela mnogo manje griješila, a zabilježila je i nešto veći broj vinera (15:12). Kada se tome doda i podatak da je Begu imala katastrofalan procenat osvojenih poena na drugi servis (6/23), konačan ishod i nije mogao biti drugačiji.

Amerikanka je slavila nakon 81 minuta igre, a u četvrtfinalu turnira sastaće se sa četvrtim nosiocem, Španjolkom Garbinom Muguruzom.

Ovo će biti prvi međusobni duel ove dvije teniserke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi