Pada li danas i Zverev?

Damir Džumhur u borbi za polufinale

Pada li danas i Zverev?

Damir Džumhur se nalazi u najboljoj formi u karijeri, a vidjet ćemo da li će to biti dovoljno da se danas pobijedi 4. reket svijeta, Nijemac Alexander Zverev.

Džumhur i Zverev snage će odmjeriti u četvrtfinalu ATP turnira u kineskom Shenzhenu, a susret je planiran kao posljednji tokom ovog dana i ne bi trebao početi prije 13.00 časova. 

Podsjetimo, Damir je jučer u meču osmine finala porazio Slovaka Lukasa Lacka sa laganih 2:0 u setovima, a isti scenario vidjeli smo u kolu prije toga kada je 'pao' Australac Millman. 

Daleko teži zadatak imao je Alexander Zverev, prvi nosilac na ovom turniru, koji se jučer pošteno namučio u duelu protiv Belgijanca Darcisa. Nijemac je nakon skoro tri sata borbe slavio sa 2:1 u setovima i sigurno da je danas Damirova prednost umor Zvereva. 

Ova dva tenisera nisu se nikada sastala tokom karijera, a pobjednik današnjeg susreta u polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Dudi Sela-Alexandar Dolgopolov. 

Treba spomenuti i činjenicu da bi Damir današnjom pobjedom ponovo značajno napredovao na ATP listi jer bi imao 1191 bod i za samo jedan bod bi bio ispred Francuza Pairea i Italijana Lorenza te bi se našao na 36. mjestu ATP liste. Zanimljivo, tokom tog skoka pretekao bi i posljednjeg tenisera koji ga je pobijedio, Rusa Rubleva. 

Damir je nakon tog poraza povezao sedam uzastopnih pobjeda te je osvojio turnir u St. Petersburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi