Zverev pobijedio Darcisa, sada čeka Džumhura

Maratonski meč Nijemca i Belgijanca

Zverev pobijedio Darcisa, sada čeka Džumhura

Njemački teniser Alexander Zverev pobijedio je danas u maratonskom meču Stevea Darcisa sa 2:1 u setovima i plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Shenzhenu. 

Iako je Zverev danas bio veliki favorit i očekivalo se da će bez većih problema proći u naredno kolo, ipak je na terenu morao provesti skoro puna tri sata kako bi se izborio za četvrtfinale.

Darscis je odigrao sjajan meč i poveo je 1:0 u setovima nakon što je napravio brejk u trećem gejmu prvog seta i do kraja bio siguran na svoj servis. 

Na samom početku drugog seta Darcis je napravio novi brejk i poveo sa 1:0, ali Zverev mu je uspio uzvratiti te izjednačiti kasnije na 3:3. Kada se činilo da će set otići u taj brejk Darcis je napravio novi brejk i poveo sa 6:5 te je servirao za meč. Ipak, Zverev se i iz te situacije izvukao i uspio je da vrati brejk, a kasnije je u taj brejku slavio sa 7:5 te je izjednačio na 1:1.

Posljednji set donio je također veliku borbu. Ponovo je Darcis prvi napravio brejk, ali je Zverev brzo uzvratio i otišlo se u taj brejk. Ponovo se u trinaestom gejmu bolje snašao Zverev koji je slavio sa 7:5 i plasirao se u četvrtfinale. 

Tamo će igrati protiv boljeg iz meča Damir Džumhur-Lukas Lacko. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi