Panichi istakao: Đoković je kao bolid Formule 1

Novi kondicioni trener Novaka Đokovića

Panichi istakao: Đoković je kao bolid Formule 1

E. Ganibegović

Već je od ranije poznato kako je Novak Đoković dobio novog kondicionog trenera, Marca Panichija, koji je u razgovoru za site Tennis Circus pohvalio srpskog tenisera.

Panichi vjeruje kako se Đoković može vratiti u vrh svjetskog tenisa.

"Ne vidim niti jedan razlog da Novak ne bude opet u samom vrhu. Jasno je kako je potrebno određeno vrijeme, ali on je i dalje jedan od najboljih sportista na svijetu", rekao je novi kondicioni trener srpskog tenisera, nakon čega je dodao sljedeće:

"Bez ozbira na probleme koje je imao, njegovo tijelo je i dalje puno energije. Znam da će njegov povratak biti vrlo ozbiljan."

"Đoković je kao bolid Formule 1. Ne treba mnogo toga mijenjati kada je njegova fizička strana u pitanju. Treba čekati da se poklope sve kockice i da se njegova igra vrati na nivo na kom je bila prije povrede."

"On je rođen šampion i to svi znaju. Savršeno je upoznat sa fizičkom stranom tenisa. Vrlo je inspirativno raditi sa njim, jer je konstanti izvor ideja i mišljenja", istakao je Panichi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi