Pao rekord: Zverev i Brooksby igrali do jutra

ATP Acapulco

Pao rekord: Zverev i Brooksby igrali do jutra

E. Škorić

Nestvarne scene na ATP 500 turniru u Acapulcu (Meksiko), gdje su Alexander Zverev i Jenson Brooksby počeli meč u pola dva poslije ponoći po lokalnom vremenu.

Zverev i Brooksby postavili su novi rekord u povijesti tenisa. Nijemac je pobijedio svog rivala sa 3:6, 7:6 (12:10) i 6:2 u meču koji je trajao od 1:20 do 4:55 po lokalnom vremenu.

Prethodni rekord pripadao je Kipraninu Marcosu Baghdatisu i Australcu Lleytonu Hewittu koji su u 04:34 završili meč odigran u pet setova na Australian Openu 2008. godine .

Da pojasnimo, ovdje se ne radi o najdužem meču, već o meču koji je najkasnije završio.

Nijemac i Amerikanac su praktično u zoru završili svoj okršaj. Njihov meč počeo je kasnije zbog rasporeda i duela koji su trajali duže, a sam drugi set njihovog duela trajao je 110 minuta.

"Trenutno sam sretan što sam pobijedio. Ne znam kako se Jenson osjeća, mora da mu je teško, ali sretan sam što smo postali dio povijesti. Bila je to nevjerovatna borba", rekao je Zverev.

[twitter]https://twitter.com/TennisTV/status/1496076599229403139[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi