Poznata sportistkinja otkrila veliku tajnu: "Ni krevet mi nije pomogao, tražila sam pomoć psihologa"

Ističe da je bilo teško pričati o tim iskustvima

Poznata sportistkinja otkrila veliku tajnu: "Ni krevet mi nije pomogao, tražila sam pomoć psihologa"

Haris Zilić

Španska teniserka Paola Badosa Gibert (24) ima sjajnu godinu u karijeri.

Trenutno je četvrta teniserka svijeta na WTA listi. Pored navedenog veoma je popularna u svojoj državi, vidimo je na naslovnicama medija u Španiji, posebno je to bilo početkom godine, kada je u aprilu bila 2. teniserka na WTA listi.

Međutim, karijera ove 24-godišnjakinje nije išla baš bez problema što je i sama priznala.

Imala je dosta psihički blokada, a psoebno su je opterećivale priče navijača i javnosti nakon svakog meča, što nije podnosila baš dobro, posebno ako su bili negativni komentari.

"Tenis je težak sport psihički, nekada se osjećate usamljeni. Imala sam dosta problema na početku karijere. Nisam mogla fino da se opustim i odmorim u krevetu, nisam mogla spavati po noći, ništa nije pomoglo, čitala bih šta drugi pišu o mojim igrama. I mom partneru je to nekada smetalo. Sve me to psihički opteretilo", rekla je Badosa, a onda otkrila tajnu svojih sjajnih igara u posljednje vrijeme:

Oglasi

"Jednostavno, morala sam potražiti pomoć psihologa i puno bolje se osjećam. Bez problema dođem pred novinare nakon meča, govorim o meču bez obzira da li sam pobijedila ili izgubila. Ponekad mi bude loše pričati o svojim iskustvima, ali to je sve sastavni dio sportskog života. Dosta stvari morate proći i promijeniti da dođete do vrha."

Badosa je bila prozvana i novom Mariom Sharapovom zbog izgleda, ali i teniskog talenta kojeg je imala u mlađim kategorijama, ali navela je kako ne razumije komentare nekih ljudi.

"Iako imam mnogo obožavatelja, ne razumijem zašto postoje ljudi koji me mrze, a ne poznaju me? Teško je vidjeti komentare koji nemaju veze sa istinom, pogotovo ne sa sportom, to su najčešće osude i kritike."

Paula Badosa je u karijeri osvojila i tri WTA titule, a prošle godine je stigla do četvrtine finala Roland Garrosa.

Stručnjaci Badosi predviđaju još bolje rezultate u nastavku karijere i mišljenja su da bi se mogla brzo upisati među osvajačice Grand slam titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti