Zbog depresije se prestala baviti manekenstvom, pa postala jedna od najboljih teniserki

Put Paule Badose

Zbog depresije se prestala baviti manekenstvom, pa postala jedna od najboljih teniserki

E. Škorić

Na gotovo svakom većem ženskom teniskom turniru dolazi do senzacija.

Finale US Opena igrale su Emma Raducanu i Leyla Fernandez, tinejdžerke koje su oduševile svijet sporta, a Španjolka Paula Badosa je potpuno neočekivano slavila u Indian Wellsu.

Ova mlada teniserka rođena je 1997. godine u New Yorku i trentuno je 13. na WTA listi.

Veliki uspjeh postigla je ove sezone kada je stigla do četvrtfinala Roland Garrosa, a na Indian Wellsu, gdje je napravila "žetvu favorita" i došla do naslova, samo je potvrdila da raniji rezultati sa turnira u Parizu nisu slučajnost.

Iako je sezonu počela na 70. mjestu WTA liste, s 40 pobjeda napravila je veliki skok, a vrhunac je osvojeni turnir u Kaliforniji. Osim dobrim teniskim nastupima, veliku pažnju je privukla i svojom ljepotom.

Zanimljivo je da je kao dijete bila model, jer su joj roditelji iz svijeta mode. No, zbog toga je imala problem s depresijom za koji joj je trebalo dosta vremena da se izliječi. Da je tretman bio uspješan potvrdila je osvajanjem Indian Wellsa.

Oglasi

Odlično je ova mlada teniserka igrala i u Tokiju na Olimpijskim igrama gdje je stigla do četvrtfinala, no onesvijestila se zbog paklenih vrućina.

"Put je bio težak, ali uz naporan rad, entuzijazam i vjeru, nagrada je došla. Nikada ne dopustite nikome da vam kaže da ne možete postići nešto. A ako je tako, pokažite mu suprotno. Ispunila sam jedan od svojih snova, odigrati finale jednog od najboljih turnira na svijetu protiv legende ovog sporta. I još pritom pobijediti. Ne možete zamisliti koliko sam puta sanjala o ovome ... taj san me održao na životu, održao iznad svega, dao mi snagu da se nastavim boriti. Nema ničeg snažnijeg od toga. Nikada ne prestanite sanjati, niti jedan san nije prevelik", kazala je Španjolka.

"Ništa nije nemoguće, evo ja sam doklaz. Ako se boriš, ako radiš, sve možeš. Ja sam nekada gledala Azarenku na TV-u i pitala trenera mogu li jednog dana biti kao ona, a evo - sada sam je uspjela pobijediti u velikom finalu. Prošla sam kroz teška vremena, ali nisam odustajala. Vjerujte do zadnjeg trena", poručila je Badosa.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CVFGcwKLTZ2/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/COpuNOTLUPp/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CJZTizir_f9/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/BvmGSNXFSdZ/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/BsurCHPFs7E/[/instagram]

Promo

Top Komentari

Klicko
stae ovo vako lijepo yebo majku ne rastu kod nas ovakve
6 2
Alen23
namjestanje do godine ce zavrsiti kao istale mlade hahahahaha
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi