Pennetta: Novak se emotivno ispraznio

Osvajačica US Opena iz 2015. godine

Pennetta: Novak se emotivno ispraznio

Italijanka Flavia Pennetta smatra da je Novak Đoković mentalno umoran i da je zbog toga došlo do pada u njegovoj igri.

"Opala mu je energija. Osvajanje Roland Garrosa i kompletiranje karijernog Grand Slama ga je ispraznilo. Nije lako držati visok nivo dugo vremena. Postoje periodi kada se osjećate ispražnjeno i kada vam je potreban odmor. Novaku je potrebno da se mentalno vrati na stanje u kome je bio", rekla je osvajačica US Opena iz 2015. godine.

Najboljeg srbijanskog tenisera očekuje odbrana titule u Indian Wellsu, koji se igra od 9. do 19. marta.

Đoković je pet puta osvajao ovaj Masters (2008, 2011, 2014, 2015, 2016), a na startu turnira igraće protiv boljeg iz meča Kyle Edmund - Gastao Elias.

U njegovoj polovini žrijeba nalaze se još Juan Martin del Potro, Nick Kyrgios, Rafael Nadal, Kei Nishikori i Roger Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi