Jedan od najvećih više ne liči na sebe, mnogi ga ne mogu prepoznati

Bio je godinama najbolji

Jedan od najvećih više ne liči na sebe, mnogi ga ne mogu prepoznati

E. Škorić

Čak 14 Grand Slam turnira je osvojio i godinam bio sami vrh svjetskog tenisa, a danas ga teško prepoznaju na ulici.

Među 14 trofeja nema jedino Roland Garrosa, gdje je samo jednom i to 1996. igrao u polufinalu. Najuspješniji je bio na travnatoj podlozi, sa sedam Wimbledon naslova, im pet osvojenih US Open turnira, te je dva puta slavio u Australiji.

Vodio je žestoke borbe sa sunarodnjakom Andreom Agassijem, naročito na US Openu, a pamtimo ga i po finalu Wimbledona protiv Gorana Ivaniševića. Svojevremeno je ostao bez svih trofeja, jer su bili ukradeni, no 2011.. godine ih je dobio natrag.

Lopov je, prema dogovoru, ukradene vrijednosti ostavio u bolnici u predgrađu Los Angelesa, a Sampras se obvezao da neće poduzimati nikakve pravne akcije protiv njega. Također, lopov je odlučio zadržati Samprasov - namještaj.

52-godišnji Sampras posljednji put je igrao još 2003. godine. Prvu pobjedu ostvario je protiv Andrea Agassija na US Openu 1990. Sampras je također bio prvi na svijetu 1993. godine, a tu je poziciju držao 286 sedmica.

Oglasi

Nedavno su ga paparazzi ulovili na jutarnjoj kafi u Sturbucksu, ali se značajno promijenio. Tokom igračke karijere bio je glatko obrijan, dok sada ima kratku i čupavu bradu.

Više nema tamnu i kovrčavu kosu kao prije, dok je njegova odjeća također drugačija od uobičajene.

Nedavno je Sampras govorio o trenutku kada je donio odluku da završi karijeru.

Oglasi

“Upravo je nešto izašlo iz mene što zapravo ne mogu objasniti. Trenutak kada sam znao da ću otići u mirovinu bio je kada sam u Palm Desertu gledao Lleytona Hewitta kako igra meč prvog kola Wimbledona 2003., misleći da je to posljednje mjesto na kojem želim biti. Tada sam znao da sam gotov.”

Ovaj 52-godišnjak je jedan od najzaslužnijih što je tenis postao toliko popularan u prethodnih 30 godina, a svi pamte okršaje i rivalitet koji je imao svojevremeno sa sunarodnjakovm Andreom Agassijem.

Sampras je u svojoj karijeri osvojio ukupno 64 trofeja u singlu, a od njih 14 ih je na Grand Slamovima. Pored Agassija koji je bio njegov najveći rival ističu se i okršaji koje je imao protiv legendarnog Patricka Raftera.

Oni su se sastali 16 puta, a čak 12 mečeva pobijedio je Sampras. Što se tiče Agassija s njim je igrao 34 puta i uspio da pobijedi u 20 navrata što dovoljno pokazuje koje tada bio broj jedan u svijetu tenisa.

Top Komentari

stranputica
Šta mu fali? Izgleda kao normalan 50-godišnjak....Kako bi morao izgledati? botoksiran? šta?
1 0
TurgutBayraktar
A na koga izgleda jadovi no na sebe. Pa ne noze ostati na 25
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi