Serena Williams doživjela najteži poraz u karijeri

Najgori meč od 1995. godine

Serena Williams doživjela najteži poraz u karijeri

Legendarna američka teniserka Serena Williams sinoć je doživjela poraz kakav joj se nije desio otkako je počela bogatu karijeru, a bilo je to davne 1995. godine.

U susretu prvog kola WTA turnira u San Joseu, Serena je nakon samo 50 minuta igre poražena od Britanke Johanne Konte sa ubjedljivih 6:1, 6:0 (2:0).

U cijelom meču, Serena Williams nije imala nitijednu brejk loptu, te je napravila 25 isforsiranih grešaka uz 41% uspješnosti prvog servisa.

Sereni ništa nije polazilo za rukom, što je primijetila i Konta.

"Pokušavala sam ne razmišljati o tome koliko je velika igračica s druge strane mreže i osjećam da sam jednostavno bila raspoloženija i bolja teniserka u ovom meču. Serena nije igrala svoj najbolji tenis, ni blizu toga", poručila je Britanka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi