Pobijedio Đokovića, a zatim doživio pravu blamažu
Foto: EPA

Vesely ispao od Monfilsa

Pobijedio Đokovića, a zatim doživio pravu blamažu

Midhat Šljivak

Jiri Vesely jučer je šokirao teniski svijet pobjedom nad Novakom Đokovićem u vjerovatno najbolje odigranom meču u karijeri.

Međutim, danas je Čeh imao katastrofalan dan i za nešto više sat vremena igre poražen je od Gaela Monfilsa sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:2.

Krenuo je Vesely odlično u ovaj meč. Napravio je break u prvom gemu, ali je zatim izgubio preostalih šest i Francuz je lagano osvojio prvi set sa 6:1. 

Osvojio je Vesely i prvi gem u drugom setu i ponovo je stao. Monfils je potpuno pregazio 55. igrača svijeta, te je drugi set dobio sa 6:2 za plasman u četvrtfinale.

ATP Monte Carlo, 3. kolo:

Monfils - Vesely 2:0 (6:1, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi