Pobjeda Wozniacki u maratonskom meču protiv Halep i titula na Australian Openu!
Carolina je iz trćeg pokušaja uspjela da osvoji Grand Slam titulu, a ona joj je vratila prvo mjesto na WTA listi

Dankinja slavi prvu Grand Slam titulu

Pobjeda Wozniacki u maratonskom meču protiv Halep i titula na Australian Openu!

Danska teniserka Carolina Wozniacki osvojila je Australian Open nakon što je u današnjem finalu porazila Simonu Halep sa 2:1 u setovima.

Maratonski meč smo očekivali, a maratonski meč smo i dobili. Wozniacki je prva zadala udarac i napravila je brejk, ali Halep se vraća sredinom prvog seta i set odvodi u taj brejk. Tamo se ipak bolje snašla Wozniacki koja je slavila sa 7:2 i povela sa 1:0.

Ipak, rumunska teniserka, koja je poznato po svojoj borbenosti uspjela je da uzvrati u drugom setu, da napravi jedan brejk koji joj je bio dovoljan da slavi sa 6:3. U tom setu njoj su se javili i problemi sa povredom, ali je između drugog i trećeg seta uspjela da je sanira tabletama protiv bolova.

Posljednji set donio je pravu poplavu brejkova. Od deset gejmova viđeno je čak sedam brejkova. Kod rezultata 5:4 za Wozniacki činilo se da ćemo gledati čitav dan tenis, ali Dankinja je ipak uspjela da u desetom gejmu napravi brejk koji joj je donio prvu Grand Slam titulu.

Osim prve Grand Slam titule Carolina je ovom pobjedom došla ponovo do prve pozicije na WTA listi i to nakon čak šest godina. To je najduža pauza za jednu teniserku kada govorimo o vremenu provedenom između prvih mjesta na WTA listi. Prije nje ovaj rekord je držala Serena Williams. Inače, za Halep je ovo bilo treće Grand Slam finale, a ponovo je ostala bez titule jer je izgubila sa 2:1 u setovima.

Top Komentari

Mafalda Genovese
Zaraditi novac online nije više san. Zaradite do 8 k USD mjesečno. Nema potrebe za prethodnim iskust0mm. Lako je i user friendly sustav. Za detaljne informacije provjerite sljedeću vezu. ▬ ➥ w­w­w.­T­r­g­o­v­i­n­a­9­.C­o­m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti