Halep u nevjerovatnom meču porazila Kerber i plasirala se u finale

Rumunka nanijela prvi poraz njemačkoj teniserki

Halep u nevjerovatnom meču porazila Kerber i plasirala se u finale

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u finale Australian Opena nakon što je danas u fantastičnom meču porazila njemačku teniserku Angelique Kerber sa 2:1 u setovima. 

Prije susreta očekivali smo pravi klasik, odnosno finale prije finala, a to smo i dobili. Halep je prva teniserka svijeta, a Kerber je bez poraza od početka 2018. godine i to je samo po sebi bio dovoljan poziv za sve ljubitelje tenisa.

Susuret nije počeo kako se očekivalo jer je Halep veoma brzo povela sa 5:0 nakon što je protivnici oduzela tri vezana servisa. Ipak, Kerber se nije predavala i veoma je brzo došla do dva brejka te je smanjila zaostatak na 5:3. Halep pravi kasnije još jedan brejk koji joj je bio dovoljan da osvoji prvi set sa 6:3.

Drugi dio meča donio je nešto bolju igru njemačke teniserke, iako je Rumunka povela sa 3:1. Od tog trenutka Kerber je uspjela da vrati brejk, a kasnije da još jednom oduzme servis svojoj protivnici i da slavi sa 6:4.

Odlučujući set je donio nevjerovatnu dramu i mnogo neiskorištenih meč lopti na obje strane. Na početku seta obje teniserke su napravile po jedan brejk, a kasnije se igralo uz servis sve do rezultata 4:3 na Halep. Rumunka je potom napravila brejk i servirala za meč, ali Kerber je odgovorila i smanjila na 5:4. Kasnije je Halep imala dvije meč lopte na servis rivalke, ali ih nije iskoristila i meč se nastavio. Kod rezultata 6:5 za Kerber njemačka teniserka je servirala za meč i imala je dvije vezane meč lopte, ali ni ona ih nije iskoristila. Kasnije se igralo uz serivs do rezultata 8:7, da bi Halep napravila odlučujući brejk u šesnaestom gejmu trećeg seta i plasirala se u finale. Susret je trajao dva sata i 22 minute.

Prva teniserka svijeta će u finalu igrati protiv Dankinje Caroline Wizniacki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti