Počeo ATP Masters u Londonu: Thiem u sjajnom meču nadigrao Tsitsipasa
Foto: EPA

Austrijanac pobjedom krenuo u turnir

Počeo ATP Masters u Londonu: Thiem u sjajnom meču nadigrao Tsitsipasa

Večeras je otpočeo i ATP Masters turnir u Londonu gdje će snage odmjeriti 8 najboljih tenisača iz protekle sezone. 

Večeras je na redu bila skupina koju predvodi Rafa Nadal a u kojoj su još Andrey Rublev, Dominic Thiem i Stefanos Tsitsipas.

Upravo su Thiem i Tsitsipas večeras otvorili turnir i to na sjajan način, a na kraju je slavio Austrijanac rezultatom 2:1 u setovima (7:6, 4:6, 6:3). Prvi set je protekao u sigurnoj igri oba tenisača, posebno na svojim servisima. Iako je viđeno par break lopti, istog nije bilo pa je o pobjedniku odlučivala trinaesta igra. Tamo je za nijansu bolji i s nešto više koncentracije bio Thiem koji je poveo poslije 7:5 u tie breaku. Grk je odlučnije krenuo u 2 setu i već u trećem gemu tog dijela igre Tsitsipas pravi break čiju prednost ne ispušta do kraja i poravnava na 1:1. 

Ipak, Tsitsipas ne uspijeva održati razinu igre iz drugog seta i već u prvom servis gemu gubi svoj početni udarac, a ovaj put Thiem ne propušta tu prednost i privodi meč kraju vrijednom pobjedom nad velikim rivalom. Treba reći da je meč bio prožet sjajnim potezima, winnerima i svime onim što tenis može ponuditi. Kasnije večeras igraju Nadal i Rublev. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi