Počinje bitka za Monte Carlo

Treći ovosezonski Masters

Počinje bitka za Monte Carlo

Nakon serije turnira na betonu, najbolji teniseri svijeta danas će započeti sezonu na šljaci. 

Treći ovosezonski Masters u Monte Carlu bez razmišljanja će donijeti dosta uzbuđenja.

Novak Đoković će nakon nestvarnog početka sezone biti u prilici da odbrani još jedan trofej, a ako to i učini izjednačiće se sa legendarnim Bjornom Borgom i Peteom Samprasom po broju osvojenih titula u karijeri (64).

Najbolji teniser svijeta u prvom kolu je slobodan, dok će u drugoj fazi snage odmjeriti sa pobjednikom duela Vesely - Gabashvili. U istoj polovini žrijeba nalazi se i Roger Federer, pa bi njihov duel mogao da se vidi u polufinalu turnira.

U drugoj polovini žrijeba nalaze se Murray, Wawrinka i Nadal.

Masters u Monte Carlu na programu je od 10. do 17. aprila. Danas su na rasporedu samo dva meča, u kojima se sastaju Chardy i Kuznetsov, odnosno Simon i Troicki.

Svoj nastup u glavnom dijelu žrijeba pokušaće izboriti i bh. teniser Damir Džumhur, koji danas od 14 časova igra kvalifikacioni meč protiv Italijana Thomasa Fabbiana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti