Pospisil šokirao Murraya

Indian Wells, drugo kolo

Pospisil šokirao Murraya

Kanađanin Vasek Pospisil ostvario je najveću pobjedu u karijeri savladavši prvog igrača svijeta, Britanca Andyja Murraya.

129. teniser na ATP listi trijumfovao je u drugom kolu Indian Wellsa sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6), nakon sat i 52 minuta igre.

Pospisil je protiv Britanca iskoristio četiri od ukupno 10 brejk lopti, te je pretrpio tri brejka. Imao je i pet as udaraca, dva više od Murraya.

Bio je ovo peti međusobni duel Pospisila i Murraya i prva pobjeda Kanađanina. 

Njegov protivnik u borbi za osminu finala biće Srbijanac Dušan Lajović, koji je savladao Španca Feliciana Lopeza (6:2, 4:6, 7:6).

Turnir u Indian Wellsu igra se za nagradni fond od 6.993.450 dolara, a titulu brani srbijanski teniser Novak Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi