Tiafoe šokirao Del Potra u Delray Beachu

Argentinac eliminisan

Tiafoe šokirao Del Potra u Delray Beachu

Argentinski teniser Juan-Martin Del Potro eliminisan je sa turnira u Dalray Beachu nakon što ga je u osmini finala porazio domaći predstavnik Frances Tiafoe sa 2:1 u setovima.

Delpo je sjajno otvorio meč i već nakon nekoliko minuta imao je vodstvo od 3:0 uz jedan brejk prednosti. Kasnije je imao i četiri brejk lopte da se domogne vodstva od 5:1 uz dva brejka prednosti, ali nije ih iskoristio i Tiafoe se vratio u meč brzo te je poravnao na 4:4. Kasnije se otišlo u taj brejk gdje se bolje snašao Amerikanac koji je slavio sa 8:6.

U drugom setu viđen je samo jedan brejk koji je otišao na stranu Argentinca koji je na kraju slavio sa 6:4 nakon 37 minuta igre. Presudni trenutak meča desio se u dvanaestom gejmu trećeg seta kada je Tiafoe oduzeo servis Del Potru što mu je bilo dovoljno da slavi pobjedu. Inače, samo nekoliko minuta prije toga Delpo je imao meč loptu koju nije uspio da iskoristi.

Osim Tiafoea u četvrtfinale ovog turnira se plasirao i polufinalista nedavno završenog Australian Opena Hyeon Chung koji je slavio protiv Franca Skugora sa 2:0 usetovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi