Nishikorijev otac u suzama, Kei se pita zašto su mu novinari to uopće spomenuli

Dosta drame u meču Nishikorija i Carreno-Buste

Nishikorijev otac u suzama, Kei se pita zašto su mu novinari to uopće spomenuli

E. Škorić

Kei Nishikori je preživio pravu dramu i pobijedio je Pabla Carreno-Bustu za plasman u četvrtfinale Australian Opena.

Carreno-Busta je teško podnio poraz od Nishikorija, posebno nakon što je dosuđen kontoverzni poen za Japanca. Španac je bacao torbe po terenu, nije mogao da se smiri.

U prva četiri kola Kei je na terenu proveo 13 sati i 47 minuta, a tek ga čeka najveći ispit - Novak Đoković.

"Naravno, nije to nimalo lako, ali probaću da se oporavim za naredni dan. Ovo je najduži meč u sedmici, probaću da se osvježim", rekao je Nishikori, pa je prokomentarisao s porni poen.

"Bio je to važan poen, naravno. Ali, zašto me ne pitate kako sam se vratio poslije dva seta zaostatka? To je samo jedan poen. Mislim, možda se odrazio na njega, ali... Mogao je i na mene".

Carreno-Busta je dao izjavu nakon što se smirio.

"Probao sam da se suzdržim koliko je moguće, znao sam da mogu eksplodirati. Teško mi je da napustim Australian Open na ovaj način, vjerujem da sam igrao nevjerovatan meč. Kao i Kei, igrao je sjajno, ali stvarno je tužno otići poslije ovog".

Top Komentari

Armin Armic
Naslov i tekst,skolski primjer nepovezanosti ili ti ga "nidje veze"
2 0
teddy sheringham
Škorić, vrhunski novinar sa smislom za logičnim naslovima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi