Prije 20 godina debitovao na Roland Garrosu, a sada igra protiv sina rivala iz 1999. godine

Nevjerovatna priča Federera i Ruuda

Prije 20 godina debitovao na Roland Garrosu, a sada igra protiv sina rivala iz 1999. godine

E. Čaušević

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u treće kolo Ronald Garrosa.

Federer je danas u drugom kolu bez problema savladao Oscara Ottea sa 3:0 u setovima. Švicarac je prvi set dobio sa 6:4, dok je u drugom bio bolji sa 6:3. U trećem sezu Otte je pokušao doći barem do seta, ali nije uspio jer je Federer slavio sa 6:4.

Švicarac će u trećem kolu Ronald Garrosa igrati protiv norveškog tenisera Caspera Ruuda koji je trenutno na 63. mjestu ATP liste. No, njih dvojicu veže zaista nevjerovatna priča.

Naime, Federer je na Ronald Garrosu debitovao prije tačno 20 godina kada je uspio da dođe do trećeg kola. Na turniru je tada igrao i Christian Ruud koji je otac Federerovog narednog protivnika.

Casper Ruud je tada imao svega pet mjeseci, a u trećem kolu će igrati protiv Federera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi