Prođe li u četvrtfinale, Damira vjerovatno čeka stari znanac

ATP Dubai

Prođe li u četvrtfinale, Damira vjerovatno čeka stari znanac

Edmir Škorić

U nastavku turnira u Dubaiju, gdje je Damir Džumhur iznenadio Stana Wawrinku na početku, nije bilo većih iznenađenja.

U duelu dvojice Rusa Donskoy je kao kvalifikant pobijedio Youzhnyja sa 6:4, 6:4  i u drugom kolu igra protiv Rogera Federera.

U donjem dijelu žrijeba, gdje se nalazi i Damir, Fernando Verdasco je sa 6:2, 7:5 nadigrao Italijana Andreasa Seppija, a u osmini finala igrat će protiv Bautiste.

Daniel Evans je izborio duel s Gaelom Monfilsom pošto je sa 6:2, 6:3 savladao Nijemca Dustina Browna, dok je Lucas Pouille sa 6:2, 6:2 bio bolji od Čeha Pavlašeka. U osmini finala igrat će protiv Čopila. 

Kasnije se igraju mečevi Alawadhi - Medvedev, Hasse - Istomin, Murray - Jaziri, Berdych - Rosol. Ukoliko Džumhur pobijedi Granollersa, mogao bi se u četvrtfinalu sresti sa starim drugom, Tomašom Berdychom.

Džumhur je već igrao s  Berdychom, nije imao puno sreće (pobjeda i dva poraza), no sigurno je da bi sada imao svoju šansu ukoliko ponovi igru od danas ili od neki dan, kada je namučio Del Potra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi