Prvi problemi za organizatora turnira u Palermu

Prvi problemi za organizatora turnira u Palermu

Admin Čaušević

Predstojeći WTA turnir mogao bi proteći bez najveće zvijezde koja je trebala zaigrati na takmičenju, Simone Halep. 

Italijanska vlada je ponovo uvela odluku da svako ko dolazi iz Rumunije i Bugarske će morati provesti 14 dana u karantinu zbog čega je nastup Rumunke pod znakom pitanja.

Halep je prije dvije sedmice najavila svoje učešće na turniru koji počinje 3. augusta pa su organizatori već poslali molbu italijanskom ministru zdravlja Robertu Speranzi da napravi izuzetak.

Od nastupa na turniru zbog putničkih restrikcija je već odustala ruska teniserska Svetlana Kuznetsova te se ne isključuje mogućnost da još bude otkaza.

Organizatori turnira u Palermu su pourčili da je protokol kojeg je preporučio WTA garancija da se svim učesnicima i radnicima garantuje maksimalna sigurnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi