"Nadal je favorit na Roland Garrosu"

Novak Đoković misli drugačije

"Nadal je favorit na Roland Garrosu"

Do početka Roland Garrosa ostalo je još mjesec dana, a do tada teniseri će svoju formu brustiti na Mastersima, ali i na nekim manjim turnirima.

Prema svemu prikazanom u 2016. godini, Novak Đoković zasigurno je glavni favorit za osvajanje drugog ovosezonskog Grand Slama, ali to mišljenje ne dijeli i prvi reket svijeta, koji u prvi plan stavlja Španca Rafaela Nadala.

"Nije iznenađenje Rafina titula u Monte Carlu, jer je već pobjeđivao mnogo puta. Istina je da je imao problema da osvaja velike titule u posljednje dvije godine, ali i dalje je najbolji u istoriji na šljaci. Mnogo ga poštujem i vidim ga kao favorita na svakom turniru na šljaci, uključujući i Roland Garros", izjavio je Đoković.

Što se tiče najvećih svjetskih kladionica, one najviše šansi za osvajanje Roland Garrosa daju Novaku Đokoviću, pa je tako u William Hillu koeficijent na popularnog Noleta 1.73. Drugi favorit je Rafael Nadal sa kvotom 4.00, a slijede Murray i Wawrinka sa koeficijentom 9.00. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti