Šta sve može Đoković u 2016. godini?

Šta sve može Đoković u 2016. godini?

Najbolji teniser svijeta u posljednje vrijeme ruši mnoge rekorde, a uskoro bi mogao da se nađe u društvu odabranih, barem kada su u pitanju osvojene titule.

Novak je trenutno na broju 63, a u slučaju trijumfa na Masters turniru u Monte Carlu sustigao bi Bjorna Borga i Pete Samprasa na 7. poziciji vječne liste.

Uskoro bi srbijanski teniser mogao i da ugrozi Rafu Nadala, s obzirom da se španski teniser nalazi u ne baš zavidnoj formi, a trenutno ima samo četiri titule više.

Đoković će ove godine najvjerovatnije doći i do jubilarne 50. titule na betonu, a takođe bi mogao da nadmaši svoje ostvarenje iz 2015. kada je sakupio 6 Mastersa.

Ipak, pored svega navedenog, Novakov prioritet ove godine svakako je osvajanje titule na Roland Garrosu i Olimpijskim igrama u Riju, kao i kompletiranje Mastersa u slučaju da trijumfuje na turniru u Cincinnatiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi