"Novak će se vratiti na prvo mjesto"

Bivši trener srbijanskog asa smatra

"Novak će se vratiti na prvo mjesto"

Boris Becker smatra da Novak Đoković može povratiti prvo mjesto na ATP listi.

Takođe, slavni Nijemac je mišljenja da će srbijanski as u 2017. imati težak posao.

"Đoković može da se vrati na prvo mesto ATP liste, ako ponovo stavi fokus na tenis, a mislim da hoće. On ne voli da gubi, ne voli da bude broj dva, ne voli da gubi u Grand Slam finalima, tako da mislim da su ga sve te situacije motivisale", izjavio je Becker.

Bivši trener Novaka Đokovića imao je šta da kaže i o Andyju Murrayu, koji je u završnici sezone preuzeo čelnu poziciju na listi.

"Andy je sjajno igrao u drugom dijelu sezone i sa razlogom se nalazi na vrhu. Dugo je bio u sjeni Rogera, Novaka i Rafe, ali je uspio da se izdigne iznad svega i konačno dokopa vodeće pozicije. Treba mu čestitati na tome", rekao je Becker te dodao:

"Mislim da mu neće biti lako u 2017. Tu je silno motivisani Novak, vidjećemo povratak Rogera i Rafe, a tu su i mlađi teniseri koji mogu da im pomrse račune", zaključio je Nijemac. 

Podsjetimo, Becker je početkom decembra prekinuo trogodišnju saradnju sa Novakom Đokovićem, a od naredne godine radiće kao stručni komentator na Eurosportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi