"Ovo je nepošteno, Federer je varao"

Pat Cash, nekadašnji teniser tvrdi

"Ovo je nepošteno, Federer je varao"

M. Šljivak

Nekadašnji australijski teniser Pat Cash optužio je Rogera Federera za varanje na Australian Openu.

Federer je prije petog seta finala protiv Rafaela Nadala zatražio medicinski time-out, a Cash smatra da je taj potez bio izuzetno nekorektan i optužio je Fedexa za prevaru.

"Ne zaustavljate maraton jer ste umorni. Takvo ponašanje nije pod adekvatnim nadzorom ATP-a. To je pogrešno, to je varanje, a dozvoljeno je. Legalno varanje, ali to nije u redu", rekao je Cash za BBC.

Federer se nije previše obazirao na ove izjave.

"I ja mislim da ne bismo trebali da zloupotrebljavamo pravila i kvarimo sistem. Međutim, njegova kritika je pretjerana. Ja sam teniser koji rijetko kad zove time-out, tako da ne znam o čemu Cash priča", rekao je novi šampion Australian Opena.

Pat Cash je tokom karijere osvojio jedan Grand Slam i to Wimbledon 1987. godine, a u rodnoj Australiji mu je najveći uspjeh finale iste godine, kao i godinu potom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti