Rafa: Federer i ja nismo nikakvi prijatelji

Iskren je bio Španac

Rafa: Federer i ja nismo nikakvi prijatelji

S. Grebović

Rafael Nadal duže od uobičajenog održao je jednu press konferenciju na kojoj se dotakao raznoraznih tema, poput svog odnosa sa Rogerom Federerom, ali i koje timske sportove najviše voli.

Nadal je izjavio da ima sasvim korektan odnos sa Rogerom Federerom, ali da on to lično ne smatra prijateljstvom.

"Ne bih rekao da je to prijateljstvo. Federer i ja imamo fantastičan odnos i to je to. Moja motivacija na terenu je ista protiv koga god da igram sa druge strane mreže", izjavio je Nadal za španski časopis 'ioDonna'.

Također je dodao kako sebe ne može zamisliti u bilo kojem drugom sportu sem u tenisu.

"Nisam imao ni vremena da razmišljam o tome jer sam od najranijih početaka, tačnije od 15. godine života postao profesionalac", dodao je Rafa.

Španac ne krije da je veliki fan madriskog Reala na čijim se utakmicama često pojavljuje, a kaže da mu se pored fudbala sviđaju i ostali timski sportovi.

"Volim timske sportove jer je pritisak koji imate manji zato što neuspjeh možete podjeliti sa svojim saigračima. S druge strane, dijele se i pobjede pa ga zbog toga možda ne preferiram", zaključuje Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti