Wawrinka nema dilemu ko je najbolji teniser svih vremena

Iskusni Švicarac

Wawrinka nema dilemu ko je najbolji teniser svih vremena

A. Čaušević

Švicarski teniser Stan Wawrnika je izjavio da Rogera Federera smatra najboljem igračem u historiji tenisa.

Wawrinka je u dosadašnjoj karijeri osvojio tri Grand Slam titule. Može se pohvaliti činjenicom da je uspjevao da pobijedi Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

"To mi je bilo najteže, biti dio generacije u kojoj su Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković, oni su sve osvajali. Bilo je teško nositi se sa tim i naći način da se oni pobijede, naročito onda kada su svi mislili da ja to ne mogu. Bilo su gotovo nepobjedivi, tako da mi je bio najveći izazov da se nosim sa njima", rekao je Wawrinka.

Wawrinka koji je osvojio Australian Open 2014., Roland Garros 2015. i US Open 2016. godine je istakao kako je Federer nešto posebno.

"Oduvijek mi je bilo lijepo što dolazimo iz iste zemlje. Znamo se godinama. Kada sam počeo da igram, bio sam mlad, nije me bilo na ATP listi. Mnogo mi je pomogao, imao sam priliku da treniram sa najboljim igračem na svijetu", dodao je Wawrinka.

"Tada je bio broj jedan i davao mi je bitne savjete, kako bi mi pomogao da što prije dođem do vrha, bilo je to lijepo od njega. Igrali smo zajedno i na Olimpijskim igrama i osvojili zlato. Uvijek je bilo teško igrati protiv njega, ne zato što smo prijatelji, već prije svega što je najbolji koji je ikada igrao ovu igru", zaključio je Wawrinka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi