Trenutak za historiju i suze koje će obići svijet

Nadal po 21. put osvojio Grand Slam titulu

Trenutak za historiju i suze koje će obići svijet

Edmir Škorić

Rafael Nadal je u spektakularnom finalu Australian Opena pobijedio Daniila Medvedeva sa 2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5.

Rus je imao 2:0 u setovima i izgledalo je da superiskusni Rafa neće imati snage za veliki povratak, no to je ipak Rafal Nadal, jedan od najboljih tenisera svih vremena.

Uspio je da se vrati i da na kraju dođe do historijske 21. Grand Slam titule, dok je svoje vječne rivale Rogera Federera i Novaka Đokovića ostavio na 20 titula.

Ovaj epski meč trajao je skoro pet i pol sati, a završen je uvjerljivim gemom Rafe. Nakon posljednjeg poena, Nadal se nasmijao, no ubrzo su potekle i suze radosnice.

Rafa je sa publikom i svojim timom proslavio 21. naslov, a Medvedevu je sportski čestitao na velikoj borbi i zaželio mu mnogo naslova u budućnosti.


[twitter]https://twitter.com/AustralianOpen/status/1487791222299242502[/twitter]

Top Komentari

azz33333
Najveci ikada!!
7 1
Ende
VAAAAMOOOOOOS NAJVEEEEĆI
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi