Rafael Nadal u trećem kolu Australian Opena

Lagano pobjeda protiv Ebdena

Rafael Nadal u trećem kolu Australian Opena

E. Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal danas se plasirao u treće kolo Australian Opena.

Nadal je danas igrao protiv domaćeg tenisera Matthewa Ebdena i bez većih problema došao je do pobjede od 3:0 u setovima. Meč Nadala i Ebdena trajao je dva sata, a Španac nije ostavio prostor svom protivniku za eventualno iznenađenje.

Prvi set igrao se 36 minuta i Nadal je od samog početka diktirao tempo i lagano stigao do 6:3. Drugi set je također trajao 36 minuta, ali je ovaj put Nadal svom protivniku dozvolio svega dva gema (6:2).

Već tada je bilo jasno da će se Ebden oprostiti od nastupa na Australian Openu, te je u trećem setu igrao za publiku. Nadal je bio ozbiljan do kraja i završio je posao sa 6:2, te osigurao mjesto u trećem krugu. Nadal u trećem kolu igra protiv De Minaura.

Australian Open, 2. kolo:

Nadal - Ebden 3:0 (6:3, 6:2, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi