Rafael Nadal odradio malo jači trening protiv Londera i plasirao se u četvrtfinale
Nadal je sa 3:0 bio bolji od Londera

Španac i dalje nastavlja sa dominacijom na šljaci

Rafael Nadal odradio malo jači trening protiv Londera i plasirao se u četvrtfinale

S. Pašalić

Rafael Nadal je u osmini finala French Opena savladao Juana Ignacija Londera sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:3.

Kralj šljake je u prošlom kolu izgubio set protiv Davida Goffina, ali danas to nije dozvolio 78. igraču svijeta.

Nadal je već na početku meča oduzeo servis Londeru i poveo sa 3:0, te je ovu prednost održavao do rezultata 5:2 kada je uzeo još jedan break Argentincu i osvojio prvi set sa 6:2.

U drugom setu Londero se držao do rezultata 3:2, a nakon toga je Nadal uzeo break koji mu je na kraju bio dovoljan da dobije drugi set sa 6:3.

Londero je imao najlošji start u trećem setu kada je dopustio Nadalu da mu uzme dva breaka i povede sa 4:1. Nakon toga Argentinac je ipak uspio uzeti break Špancu i doći na 4:2, ali je Nadal do kraja ipak uzeo još jedan break i slavio sa 6:3.

U četvrtfinalu Rafael Nadal će igrati protiv boljeg iz meča Nishikori - Paire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi