Rafael Nadal razbio Bornu Ćorića
Foto: EPA

ATP turnir u Montrealu, 2. kolo

Rafael Nadal razbio Bornu Ćorića

Sjajni španski teniser Rafael Nadal je u drugom kolu Mastersa u Montrealu, na dominantan način, došao do pobjede nad Bornom Ćorićem. Nadal je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:1 i 6:2.

Iako se očekivao zanimljiv meč Nadala i odličnog hrvatskog tenisera, to se nije desilo s obzirom da je Španac dominirao u gotovo svakom poenu meča.

Nadal je od samog starta krenuo furiozno, pa je već nakon desetak minuta igre u prvom setu imao prednost od 4:0 i lagano došao do vodstva od 1:0 u setovima.

I drugi set protekao je na isti način, Borna Ćorić jednostavno nije imao odgovora na sjajnu igru Rafaela Nadala koji se, očigledno, nalazi u vrhunskoj formi.

Nadal će u narednoj rundi Mastersa u Montrealu igrati protiv 143. igrača svijeta, Kanađanina Denisa Shapovalova koji je u drugo kolu savladao Del Potra rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi